31. jul. 2013

Sommeren flyver afsted

1. Morgenmad på Baresso med min storebror / 2. Elefanthuset i Frederiksberg Have med min storebror, hans kæreste og min veninde / 3. Tivoli / 4. På havnen i Lazise / 5. Bellevue Strand / 6. Nyhavn / 7. National museet / 8. Hjem fra Kbh / 9. Hjem til Jensen <3 

Puha, tiden suser afsted her i sommerferien. I starten gik den langsomt, fordi jeg ikke havde planer. Men nu skal jeg da lige love for tiden er blevet væk. Starten af uge 28 gik med at besøge min ældste bror i København med min veninde. Vi kom rigtig på sightseeing, og så det alle turisterne ser. Frederiksberg have, Elefanthuset, (den amerikanske ambassade, noget så grim en bygning skal man da lede længe efter!), Dyrehavsbakken, Strøget, Rådhuspladsen, Tivoli, Amalienborg, Nyhavn, Christiansborg og Nationalmuseet. Det var en super hyggelig tur, men næste gang jeg besøger min bror i storbyen, bliver det uden rundturen i hele byen. Jeg fik ondt i mine fusser!

Nå, men videre gik det. Hjem fra hovedstaden onsdag, og afsted til Italien torsdag. Jeg havde en rigtig lang og god ferie, både med min familie og med min veninde, Pernille, som joinede mig den sidste uge og så fløj vi hjem sammen fra Bergamo efter to nætter alene der. Vi fik shoppet i Orio centeret, et kæmpe storcenter lige overfor lufthavnen. Jeg fik købt en super lækker kjole, to toppe og et par pumps. Billeder kommer i morgen eller senere. :-)

Nu står den på lidt over 40 timers arbejde indtil søndag eftermiddag. Byen bliver invaderet af fodboldspillere, så svømmehallen har nærmest døgnåbent i forhold til vores normale åbningstider ;-)

11. jul. 2013

MY INSTAWEEK #0


1. Jeg har arbejdet en del i svømmehallen, og nu står den på tre ugers ferie! // 2. Har spist mange middage på vores fine terrasse i baghaven med smukke blomster. // 3. Min mors kusine og søn havde lavet den lækreste dessert i lørdags. // 4. Jeg har hygget ved bål med skumfiduser og mariekiks sammen med Janni. // 5. Jeg har spist lækre madder i solen, mens jeg ventede på Ann sofie. // 6. Har nu fået pakket og gjort klar til at køre mod København i morgen tidlig med Nana.  

Wuhu, min sommerferie suser afsted. 

5. jul. 2013

Planlægning til ferien


Har brugt det meste af min dag i dag, på at finde det tøj jeg skal have med til Italien på Torsdag. Skrev en liste ned til mig selv i går, med hvad jeg skulle have med. Det var en meget nemmere måde at finde ud af hvad man skulle have med og ikke have med. Jeg ligger listen herind, når jeg er helt færdig med at pakke. Her i weekenden skal jeg også have pakket en lille taske til jeg tager en tre-dages tur til København sammen med min veninde. Det bliver lidt af en udfordring at finde tøj man gider have på, synes jo jeg har pakket det hele ned til Italien. Men mon ikke jeg kan finde noget. ;-) 

Har brugt dagen på et projekt, som overhovedet ikke gik godt! Jeg ville spare lidt penge og lave mit eget sjippetov med mursnor. Ved at flette det sammen til det blev tykt nok, men det blev for kort. Snoren passede i længden da jeg havde flettet tre snore sammen, men da de tre snore så blev flettet sammen med 2 x 3 andre snore, blev den alt for kort. Nu har jeg givet op og købt et super smart, og rigtigt sjippetov på smartsport. Og så røg der lige et par handsker og et par træningsshorts med i købet. Ups, sådan går det jo nogle gange. :-) 

4. jul. 2013

Hyldeblomstsaft


Ingen sommer uden god hyldeblomstsaft. Lige nu blomstre hyldeblomsterne, og det er på tide at få lavet en lækker saft.

Ingredienser
  • 20 Hyldeblomstskærme
  • 2 Usprøjtede/økologiske Citroner
  • 1 liter Vand
  • 1 kg Rørsukker/Lys farin
  • 20 gram Vin- eller citronsyre
  • 1 tsk Natron
  • evt. Atamon til rengøring af flasker
Fremgangsmåde
Læg hyldeblomsteskærmene og citronskiver lagvis i en stor skål. Bring vandet i kog, og tilsæt sukker, lad det koge til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen og rør vin- eller citronsyren i. Hæld sukkerlagen over blomsterskærmene og citronskiverne. Læg et låg eller en tallerken over skålen og lad opløsningen trække tre døgn i køleskabet. Rør af og til i blandingen, for at få aromaen ud af blomsterne. 
Efter de tre døgn, si saften og tilsæt natron. Hyldeblomstsaften er nu færdig og kan hældes på rengjorte flasker. 
Den færdige hyldeblomstsaft skal fortyndes med vand.




Knækbrød


Ingredienser
  • 1 dl Hørfrø
  • 1 dl Sesamfrø
  • 1 dl Solsikkefrø
  • 1 dl Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/4 dl Olie
  • 1 dl Vand 
Fremgangsmåde
Alle frøene blandes godt og grundigt sammen. Derefter fordeles dejen i to, og kommes på to stykker bagepapir, og knækbrødet rulles ud ved at ligge et ekstra stykke bagepapir over dejen og derefter rulle den tynd med en kagerulle. Husk derefter at ridse passende stykker i knækbrødet, inden det bages cirka 15 minutter ved 200 grader. 

2. jul. 2013

Sommerferie 2013


Jeg fik overstået mine to eksaminer fremragende, efter mig egen mening. Endte med et 10-tal i religion og et sikkert 7-tal i biologi, så jeg er godt tilfreds! Nu glæder jeg mig bare til næste år, hvor den røde hue sidder på mit hoved, og alle eksaminer er overstået. Efter den nuværende bekendtgørelse kommer jeg op i tre skriftlige, og tre mundtlige næste år. Så det er ikke så slemt, jeg kan slet ikke vente med at blive færdig. Lige nu kunne jeg godt springe sommerferien over, og så bare fortsætte sådan jeg kan blive færdig! Men det bliver nu godt nok at få en pause fra alt det skolearbejde. 

Jeg har nu, faktisk haft ferie i næsten 14 dage. I sidste uge var jeg til tre studentergilder, ved tre af mine bedste veninder, super hyggeligt. Men fik desværre ikke taget nogle billeder, sådan går det jo nogen gange. Denne uge (27), skal jeg få til at gå med at arbejde lidt, og ellers skal der pakkes og gøres klar til endnu en ferie i Lazise ved Gardasøen (Italien). Men først i næste uge, tager jeg lige en smuttur til København med min barndomsveninde Nana (som i øvrigt var en af studenterne), da hun skal over på den Amerikanske ambassade og have visum, for hun skal til USA som au pair et års tid nu her. Og så er min storebror flyttet derover, så vi kan bo ved ham og hans kæreste. 

Torsdag aften (uge 28) kører jeg sammen med min lillebror og mine forældre mod Italien med vores campingvogn, og så regner vi med at være i Lazise lørdag morgen, hvis ikke fredag aften. Det afhænger jo af trafikken. Efter en uges tid dernede, kommer min veninde Pernille så med flyveren, og så flyver vi sammen hjem, bare mig og hende, mandag i uge 31. Vi bliver begge nød til at tage hjem, da vi skal arbejde under Vildbjerg cup. 

Den sidste uge af sommerferien, tager jeg lige en ferie mere sammen med en anden god veninde. Vi har endnu ikke bestemt hvorhen turen går, da vi regner med at tage en afbudsrejse. Det skal nok blive en god sommerferie, nu glæder jeg mig bare til at komme rigtig i gang med den. :-) 
God ferie til jer. 

Luftige og børnevenlige pølsehorn


Ingredienser
  • 50 gram Gær
  • 2,5 dl Mælk 
  • 75 gram Margarine
  • ½ tsk Salt
  • 1 Æg
  • 3 spsk Sukker
  • ca. 500 gram Mel
Fremgangsmåde
Lun mælken og rør den sammen med gæret. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt igen med melet. Lad dejen hæve mindst en time, hvorefter den æltes godt igennem igen og deles i tre klumper. Rul dejen ud i tre cirkler og skær dem ud i en 'lagkage'. Fold pølsehornene sammen og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensel dem med æg, mælk eller hvad du lige har. Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 12 minutter. 

Tip
Brug dem til madpakken, og tag en lille bøtte med ketchup med ved siden af. 
Jeg har prøvet at blande hvedemelet med rugmel, dog stadig mest hvedemel. 200 gram rugmel og 300 gram hvedemel. Det bliver hornene lidt sundere af, og de smager stadig fantastisk.